صفحه شخصی یحیی بهمنی   
 
نام و نام خانوادگی: یحیی بهمنی
استان: خراسان رضوی - شهرستان: مشهد
رشته: کارشناسی برق - پایه نظام مهندسی: یک
تاریخ عضویت:  1389/04/08
 روزنوشت ها    
 

 انجمن، نکات و تجربیات مهندسی برق ساختمان؛ بخش عمومی

17

پیرو پیشنهاد یکی از همکاران عزیز مبنی بر

 

 استفاده جوان‌ترها از تجربیات مجرب‌ترها،

 

اولین اقدامی که به ذهنم رسید این بود که تا زمان طراحی قسمتی ویژه برای این منظور (البته اگر مورد تأیید مدیران محترم سایت باشد)، چنین روزنوشتی را ارسال کنم تا دوستان و همکاران سؤالات، پاسخ‌ها و تجربیات خود را در این ستون درج فرمایند.

 

امیدوارم تسهیلات ویژه‌ای برای این منظور در سایت طراحی شود.

 

پاسخ های این روزنوشت به

 

 مبادله تجربیات مهندسین برق ساختمان

 

خواهد خواهد پرداخت.

 

با تشکر قبلی از همه دوستانی که دانسته های خود را در اختیار دیگران قرار می دهند.

سه شنبه 31 خرداد 1390 ساعت 09:48  
 نظرات    
 
مرضیه پورمجیدی 15:53 سه شنبه 31 خرداد 1390
5
 مرضیه پورمجیدی
tanx
یحیی بهمنی 10:32 چهارشنبه 1 تیر 1390
7
 یحیی  بهمنی
به عنوان شروع ترفندهای برقی:

یکی از ترفندهایی که بعضی از سیم‌کشها برای گول زدن مهندسین ناظر در مورد سیم ارت بکار می‌گیرن، اینه که یک تکه سیم ارت چند سانتی در لوله محتوی سیم‌های هر پریز وارد کرده، یک سر آن را به پیچ ارت پریز وصل میکنند! و سر دیگرش فقط مقداری در لوله فرو رفته و به ارت مرکزی وصل نیست!!

لذا به صرف اینکه سیم ارت را در پریزها یا روشناییها مشاهده نمودید، مطمئن نباشید که همه چیز درست است! می توانید کمی سر سیم را بکشید یا با اتصال یک لامپ تست بین فاز و سیم ارت، باید لامپ روشن شود. البته با یک اهم‌متر باید از عدم اتصال کوتاهع بین نول و ارت مطمئن شوید.
یحیی بهمنی 10:36 چهارشنبه 1 تیر 1390
7
 یحیی  بهمنی
البته نظارت صحیح آن است که هنگام اجرا، بر کار نظارت داشته باشیم.

اما از آنجا که اجرای برق‌کشی ساختمان، حدودا بین یک هفته تا یک ماه از پروسه حدودا یکساله اجرای یک ساختمان را بیشتر نمی‌طلبد، و مجری ملزم به اطلاع دادن به ناظر است، ولی اکثرا پس از اجرا به ناظر اطلاع می‌دهند، کسی راه‌کاری برای این مشکل سراغ دارد که " بتوان به موقع بر اجرای سیستم برق ساختمان نظارت داشت"؟
میثم سید بخشی 09:05 دوشنبه 6 تیر 1390
2
 میثم سید بخشی
ممنون مرسی
مصطفی منصوری 12:39 دوشنبه 6 تیر 1390
6
 مصطفی  منصوری
سلام.بازرسی و آزمایش تاسیسات الکتریکی در قسمت 7مقررات IEEفصل71 مقررات01-01-711 مقرر می کندهمه تاسیسات،چه در خلال نصب وراه اندازی ویا پس ازتکمیل و پیش از شروع به کارباید از عملکرد درست آنها،تحت بازرسی و آزمایش قرار گیرد تا مشخص شود که ملزومات قوانین در آن بر آورده شده باشد.در این بخش از فهرست قسمتهایی از تاسیسات را که بایدمورد بازرسی قرار گیرندآمده است،این کار باید پیش از شروع آزمایشها انجام شود.البته می توان بازرسی رادر خلال نصب تاسیسات انجام داد و گاهی وقتها این تنها راه ممکن برای انجام این کار است.ومتاسفانه عدم هماهنگی بین مجری وناظر ونگاه سنتی به این مسائل گاهی باعث خسارتهای جبران ناپذیری در این مورد می شویم.در سیستم ساختمان سازی در ایران یک چیز همیشه مشکل داشته است آن هم رابطه مجری با مهندس ناظر. و علت اصلی آن فقدان آموزشهای فنی کاربردی مجری و نداشتن احساس مسئولیت عامل اصلی این نابسامانیهاست.در حال حاضر کمتر کسی پیش از اشتغال به کار یا حرفه معین،آموزشهای لازم را فرا می گیردومتاسفانه جامعه هم اورا ملزم به فراگیری و دریافت گواهینامه تایید صلاحیت فنی نمی کند.نتیجه این وضع،اتلاف وقت ومصالح و سر انجام نیز کار به درستی انجام نمی شود.بهترین راهکار گرچه زیاد بین مهندسین ناظر رواج ندارد،آن هم این است که به طور منظم و نامحسوس!!!به محل پروژه بروند واز نزدیک نظارت داشته باشند چراکه (مجری هیچ گاه به سراغ مهندس ناظر )نخواهد رفت.
یحیی بهمنی 14:05 دوشنبه 6 تیر 1390
4
 یحیی  بهمنی
جناب منصوری؛ از توضیحات شما (که رشته مکانیک هستید و به کمک برقی‌ها آمدید) متشکرم.

اما خداییش یک سال یا بیشتر نظارت منظم و نامحسوس بر پروژه‌ای که اون گوشه شهره و از کل زمان پروژه یک هفته‌ش مربوط به ما برقی‌ها میشه، و بابتش 100 تا 200 هزار تومن بیشتر دریافت نکردیم، کار سخت و شاید ناممکنی باشه.
یحیی بهمنی 14:13 دوشنبه 6 تیر 1390
4
 یحیی  بهمنی
هرچند دنبال راه‌کارهای عملی بهتر برای نظارت یک ناظر هستم ولی این یکی دو راه رو هم که به کار بردم رو خدمت دوستان عرض می‌کنم:

1) با مسؤول دفتر مهندسی که عضوش هستم، اتمام حجت کردم که حتما به مالک یادآور شود که "بهمنی آدم سخت گیریه! حتما قبل از اجرا باهاش هماهنگ باش، وگرنه در پایان کار برای امضاء به مشکل میخوری". خوب البته مسؤول دفتر هم، خصوصا با بازار راکد این چند ساله، گفتن این حرف براش سخت بود؛ چون مشتری‌هاش رو از دست می‌داد! ولی پس از چند سال پافشاری من و دیدن اینکه واقعا بدون اطمینان نسبی از صحت اجرا، امضاء نمیکنم، الان دیگه تقریبا این مسئله رو پذیرفته و مالکاش رو از ناظر برق یه جور دیگه میترسونه!!

منتظر نظرات و راه‌کارها و ترفندهای عملی دیگر دوستان هستم.